Hírek, aktualitások
2014. 11. 03. 18:01 | Közérdekű információ

A NASA egykori munkatársa Prof. Dr. Eric Barrett előadása a Kőrösiben

Prof. Dr. Eric Barrett brit természettudós, klimatológus, a NASA és a Világbank egykori munkatársa tart előadást a kereszténység és a tudomány kapcsolatáról.

Az előadást két időpontban tartjuk:

  • 2014.11.04. 10:45 Kőrösi Színházterem
  • 2014.11.04. 11:40 Kőrösi Színházterem

MINEDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

"Prof. Dr. Eric Barrett brit természettudós, Klímatológus, a Műholdas meteorológia doktora, “A műholdas megfigyelés a klímakutatásban, meteorológiában és vízháztartásban” című doktori értekezés szerzője, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban összesen 5 egyetemen tanít. 1977-ben a University of Bristol-on alapító igazgatója volt a Műholdas megfigyelő központnak, ami egy egyetemi kutató központ és egyetemi tanszék. Civil és katonai, nemzeti és nemzetközi programokra kérték fel.

Az Egyesült Királyság kormányának, és más országok kormányának tanácsadója, a brit Környezetvédelmi Minisztérium, a NASA, a Világbank, az Európai Űrkutatási Központ, a FAO, UNDP, UNESCO, UNEP és a WMO tanácsadója, illetve az ICSU elnöki konzulense. 20 tudományos könyv és disszertáció szerzője, illetve több mint 250 tudományos jelentés és dokumentum elkészítését jegyzi. 
Az Egyesült Királyság Királyi Meteorológiai Intézet és az Európai Űrkutatási Központ is kitüntette. A NASA felkérte, hogy asztronautát képezzen belőle, de szemproblémája miatt ezt vissza kellett utasítsa. Mostanság főleg előadásokat tart a világ országait beutazva."