Hírek, aktualitások
2014. 11. 17. 00:00 | Közérdekű információ

Cipősdoboz gyűjtési akció

Lehet, hogy ami számodra feleslegessé vált, az más számára ajándék. Miért ne szerezél Te is örömet mások számomra? Mert adni öröm!

Hogyan készíthetsz ajándékot?

1. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt!
2. Döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékodat!
3. A cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint:

  • Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok (extra elemmel!)
  • Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök
  • Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű
  • Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv
  • Kedves lehet még: egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal (posta- vagy e-mail címét nem célszerű megadnia).

A dobozba NE TEGYÉL:

  • Agresszivitásra késztető képeket, játékokat: játékpisztoly, kés, pc-játék
  • Konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt
  • Folyékony dolgokat: sampont, testápolót (vagy ezeket gondosan csomagold be egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre a doboz tartalmát)
  • Gyógyszereket
  • Törékeny tárgyat: tükröt, porcelánbabát

4. Az elkészült ajándékcsomagot csomagold be színes csomagolópapírral, (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! (Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható legyen az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor!)
A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.
5. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 7-ig juttasd el a

Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba titkárságára (1033 Budapest, Szentendrei út 83.)

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2014. december 14. PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNA

Mi történik az ajándékokkal?

Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez (árvaházak, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékosokkal foglalkozó iskolák, egyesületek…), még az ünnepek előtt.
Idén is, mint már sokadik éve, december közepén kétezer dobozt juttatunk el Marosvásárhelyre, Böjte Csaba árváinak. Ezeket az ajándékokat másnap a Parajdon megrendezendő karácsonyi ünnepségen osztják szét a gyermekeknek.
Ebben az évben Látható szeretet projektünk keretein belül 100 látássérült kisgyermek kap személyre szabott ajándékot a Vakok Óvodája, Általános Iskolája és Szakiskolája tanulói közül. A ciposdoboz@baptistasegely.hu címen regisztráló támogatók megkapják egy gyermek mini portfólióját, ami alapján elkészíthetik a személyre szóló ajándékot. Ezeket a dobozokat karácsony előtt kiosztjuk, az országról pedig képes beszámolót küldünk, ahol a támogató nyomon követheti ajándékának célba jutását.
Ezen kívül minden vidéki gyűjtőhely szervez ajándékozást szerte az országban, megpróbálva örömet szerezni minél több gyermeknek, akik önhibájukon kívül nem tudnak a családjukkal igazi ünnepben, ajándékozásban részesülni: anyagi helyzetük miatt (mélyszegénységben vagy nagycsaládban élők), egészségi állapotuk miatt (kórházban lévők), családi kapcsolatok hiánya miatt (gyermekotthonok lakói).

 

HA KÍVÁNCSI VAGY  CIPŐSDOBOZ TÖRTÉNTÉRE TÖLTSD LE ÉS OLVASD EL!

Letölthető fájlok

pdf
A cipősdoboz akció története
méret: 142.31 KB
A cipősdoboz akció története