Hírek, aktualitások
2023. 10. 25. 16:47 | Kirandulások, túrák

Kőrösi Utazás Klub - Pakisztán

A Kőrösi Utazási Klub októberi alkalmán, 10.17-én a bibliaismeretet tanító kolléganőnk, Nemeshegyi-Horvát Anna férje, Nemeshegyi-Horvát György lelkész, lányuk, Magdaléna  és Hartyányi Arnold nyelvész, teológus volt vendégünk.

A képekkel és videókkal remekül illusztrált előadás lebilincselő volt. Megtudtuk, hogy a Pakisztánba utazás híre már Szerbiában lefagyasztja a határőröket, hogy Irán egy rendkívül vendégszerető és forró ország, kivált légkondi nélküli autóból nézve, és hogy a pakisztáni bürokrácia a magyart nagyságrendekkel meghaladja. Külön köszönjük, hogy a téglagyárban dolgozó rabszolgák története, a vakolatlan, nyílászárók és korlát nélküli lépcsőházas iskola, illetve a keresztény közösséget fenyegető támadások kicsit lehoztak minket az itthoni mindennapjainkkal kapcsolatos elégedetlenségünk emeletéről. A tartalmas előadást színesítette Nemeshegyi-Horvát Magdaléna, Madarász Nóra és Sperka Jázmin, akik a tanárnőtől kapott pakisztáni kelméket vették fel, és a 16 000 kilométert megtett Opel Astra, melyet helyi művészek díszítettek gyönyörű motívumokkal, s amit az udvaron nézhettünk meg. Az előadás végére az ételrendelés is befutott, sambosát, pakorát, paprikás bundában sült csirkét és halat kóstolhattunk.

Következő alkalmunk 11. 21-én 14:45-16:00-ig a szokásos, 209-es teremben lesz. Balogh Lili, iskolánk tanára és párja, Berger Dániel a nyári ecuadori kalandjaikról fognak mesélni.

Anda Dávid
földrajz tanár

Galéria: | Kőrösi Utazás Klub - Pakisztán