Hírek, aktualitások
2022. 04. 25. 13:50 | Kirandulások, túrák

Kőrösisek Cipruson

Március 17-25 között a Kőrösi 6 diákja és egy tanára részt vett egy Erasmus+ programon Cipruson, aminek témája az elfogadás és a tolerancia volt. A program az “I have a dream” címet viselte, ami Martin Luther King Jr., baptista lelkész beszédéből tűnhet ismerősnek. 

A résztvevők összességében egyetértettek abban, hogy életre szóló élményben volt részük, rengeteg emberrel ismerkedhettek meg, akik Európa különböző országait képviselték a programon. Nevezetesen Ciprus, Görögország, Románia, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Bulgária és Magyarország fiataljai találkoztak a programokon.

Többek között felfedezhették Ciprus szigetét, betekintést nyerhettek a résztvevő országok szokásaiba, anyanyelvébe, a tanító jellegű programok mellett lazább környezetben is barátkozhattak a résztvevők. A diákok úgy vélik, hogy az itt szerzett kapcsolatok nagyon fontosak a mai világban, hogy egy szebb és összetartóbb jövőt biztosítsunk a következő generációnak. 

Érdekes volt részt venni a workshopokat és megismerni mások véleményét a téma részterületeivel kapcsolatban. Minden kiérkező csapat készített egy kulturális bemutatót, aminek folytán közelebb érezhették magukat egymáshoz. Ugyanakkor a témához kapcsolódó workshopot is tartottak az országok képviselői, amiken interaktív és nem formális foglalkozásokon keresztül mindenki kivette a részét abból, hogy együtt elmélkedjenek a felvetett problémákon és megpróbáljanak a megoldás felé irányulni.. 

A programok végeztével a résztvevők azzal a gondolattal váltak el egymástól, hogy a munka, az erőfeszítések és az erőforrások nem hiábavalóak, mert ilyen környezetben lehet a leghatékonyabban változást elérni és összefogni a szomszédainkkal egy jobb jövő érdekében. 

Írták: Antal Fanni és Felleg József

Galéria: | Kőrösisek Cipruson