Hírek, aktualitások
2016. 09. 01. 08:34 | Kirandulások, túrák

Minszk újratöltve

Kedves Diákjaink!

MINSZK – ebben a naptári évben harmadszor is!! Iskolánk értesítést kapott, hogy az orosz nyelvet tanuló diákjaink számára lehetőség nyílik nyelvi táborban való részvételre, mely Fehéroroszország fővárosában Minszkben kerül megrendezésre.

A táborban iskolánk 5, azaz öt tanulója vehet részt, egy tanár kíséretében.

A tábor időpontja: 2016. október 10-16.

A rendezvény „mottója”: "Снимаем МИРное кино!" – „BÉKÉS filmet forgatunk a VILÁGRÓL!”

A kiutazás, illetve hazautazás előreláthatóan repülővel történik, repülőjáratoktól és menetrendtől függően, de ha a járatok a jelentkezés lezárulásáig megtelnek, lehetséges, hogy Budapest – Varsó – Minszk útvonalon vonattal történik.
Hasonlóan a májusban és augusztusban ugyanezen a helyen megrendezett „Európa Fiataljai a békéért” elnevezésű fórumhoz és az orosz nyelvi táborhoz, ez az utazás is nagyon jó alkalom és lehetőség az orosz nyelv gyakorlására, az orosz, de a többi országból érkezett tanulók által képviselt kultúra megismerésére, a történelembe való betekintésre, valamint személyes kapcsolatok kialakítására.

A tábort Fehéroroszország oktatási minisztériuma és nemzetközi pedagógiai klubja szervezi, a meghívást a Minszki 70. számú L.N. Gurtyjev középiskola igazgatónője Jevgenyija V. Rudova küldte.
(Средняя школа №70 города Минска имени Л. Н. Гуртьева, 220086 Минск, ул. Калиновского 34. Тел. +375 017 369 75 51. директор: Евгения В. Рудова)

Előreláthatólag Fehéroroszország, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Lettország, Litvánia, Grúzia, Örményország, Magyarország, Svédország, Szerbia, Olaszország tanulói vesznek részt a programban.

Szálláshely (és néhány program lebonyolítási helye): a Minszk melletti Zsdanovicsi településen található „Ogonyok” nevű egészségügyi és üdülő komplexum, megtekinthető:
http://www.curtour.ru/vse-tury/kurorty/sanatorii-belorussii/minskaya-oblast/ogonek-korpus-2
A címe: Республика Беларусь, Минская область, Минский район, поселок Ждановичи, 3. Оздоровительный комплекс "Огонек".

A tanulók 2-4 ágyas szobákban kapnak szállást. A programokat teljes egészében a lebonyolító fél szervezi.

A részvételi költség körülbelül 120.000 Forint, melynek egy része Euróban fizetendő. Ezen összeg a repülőjegyet, a vízumköltséget, az utazási biztosítást és egy-két fakultatív programot foglal magában. (Költőpénzt NEM !!) A pontos összeg csak a repülőjegy megvásárlásakor derül ki.

A minszki tartózkodás idején a szállás, az étkezés és a kötött programok költségeit a fogadó fél állja.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. SZEPTEMBER 10.

 

Jelentkezni ide kattintva lehet