Hírek, aktualitások
2014. 05. 14. 18:28 | Innováció

Újra országos rekordkísérlet a Szeretetszolgálat szervezésében

Az elmúlt év különleges zenei eseménye volt májusban a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett országos rekordkísérlet, melyben 79 kórus, több mint 2000 tagja énekelte egy időben országszerte a külön erre az eseményre írt szerzeményt, “A Mi Dalunk”-at. A közös éneklés egyúttal magyar rekord, melyet a magyar rekordokat nyilvántartó szervezet hitelesített.

Az ország 50 településén hangzott fel a szignál, amelyre a kórusok egyszerre kezdtek el énekelni. A Bolyki András – Havas Lajos szerzőpáros által írt 4 és fél perces dalt a Szervezet által fenntartott nevelési, oktatási intézmények óvodás és iskolai kórusai mellett, különböző – a többi közt pedagógusokból, munkahelyi kollektívákból, baráti társaságokból, nyugdíjasokból álló – alkalmi formációk adták elő.

A Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdeti országos rekordkísérletét, melyre az elmúlt évhez hasonlóan, 2014. május 30-án 16:30-kor kerül majd sor. Reméljük idén újabb rekordot állíthatunk fel, s a cél, legalább 120 kórus részvétele! 

 

A KŐRÖSI KÓRUS

Arra gondoltunk, hogy idén projekt jelleggel, mi is összerántunk egy Kőrösi Kórust és benevezünk a versenyre. Maga a verseny kb 1 órát vesz igénybe, előzetes próbával, beállással, felvétellel. Előtte - terveink szerint - egy-két próbát beiktatnánk. A Próbákat Preseka Gyuláné ének-zene tanárnő koordinálja.

Minden érdeklődőt (szülőt, jelenlegi és leendő diákot, ismerőst, barátot) nagy szeretettel várunk. 

regisztrálni az alábbi email címen tudtok legkésőbb 2014. május 25-ig:

amidalunk@korosi.hu

Gyere és jelentkezz, jó buli lesz!

Főpróba 2014.05.26 (Hétfő) 8. óra

(14:45-15:30 művészeti terem - alagsor)

A tavalyi rekordkísérletről készült videót ITT NÉZHETED MEG!

Letölthető fájlok

mp3
Zene - A Mi dalunk
Zene - A Mi dalunk
pdf
Dalszöveg - A Mi dalunk
méret: 174.89 KB
Dalszöveg - A Mi dalunk
pdf
Kotta - A Mi dalunk
méret: 178.63 KB
Kotta - A Mi dalunk